Over Andre Schrauwen

De juiste weg naar een groene en comfortabele tuin met gepaste verhardingen.


Voor meer projecten en referenties: Bezoek fotogalerij

De tuin van pakweg 50 jaar gelden is in niets meer te vergelijken met de groene maar tegelijktijd huiselijke omgeving achter onze woning van vandaag. Qua opbouw en stijl vormen woning en tuin steeds meer een vergelijkbare eenheid. André Schrauwen integreert al meer dan een kwarteeuw lang extra comfort in onze tuinen door de aanleg van bestratingen en bijgebouwen in heel natuurlijke materialen
Hij heeft de tuin zien evolueren tot de plek waar wij nu willen uitblazen van de dagelijkse stress, in een groene omgeving maar wel voorzien van het nodige comfort.

"Mensen willen van het buitenleven genieten, maar dan op een onderhoudsvriendelijke manier. Daarom willen ze de tuin mooi maken maar ook praktisch en functioneel. Paadjes en andere bestratingen maken de tuin veel toegankelijker. Visueel moet de bestrating ook te rijmen zijn met de stijl en het uitzicht van de woning. In dat geval en gekaderd in het geheel van de tuinarchitectuur, kan zeker de bestrating een meerwaarde verlenen aan de woning."

Bestrating is een wat algemenere term, maar daarachter schuilt een zéér uitgebreid gamma van kasseien, klinkers, natuursteen, die in verschillende formaten en volgens bepaalde legpatronen de aanblik van de tuin op een onnavolgbare wijze verfraaien. Dat is nu wel even anders dan enkele decennia geleden, toen de modale tuin gewoon "een proper plekje" rond de woning was. Een grasveld, wat struiken en bomen, en dat was het dan!

Andere leefgewoonten maakten op termijn de tuin tot een steeds vaker bezochte ruimte waar we weer tot bezinning komen. Stilaan werd de tuin een verlengstuk van de woning. Om die overgang van woning naar tuin zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen, werden de materialen voor terrasaanleg en andere bestratingen aangepast. Het aanbod van materialen werd dus veel groter en via woon- en tuinmagazines maakte de consument uitgebreid kennis met de quasi onbeperkte mogelijkheden terzake.

Een nieuwe woning bouwen met verhardingen en een stijlvol uitgewerkte tuin is een hele investering, daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Hoe de verhardingen er gaan uitzien, hangt vooral af van de stijl van de woning.

Maar het hoeft niet allemaal met één soort materiaal gebeuren, er mag gerust gecombineerd worden. Grote natuurstenen tegels kunnen afgewisseld worden met kleiklinkes en kasseien. Die typische kleurencombinaties moet wel passen in het geheel van de woning.

Vooraleer tuin en bestrating worden aangelegd, gaan wij steeds ter plaatse de toestand bekijken. Een goede communicatie is noodzakelijk.

UW GEZELLIG TERRAS


Creatief met natuursteen en groen!

© 2020 Schrauwen André bv · Rijkevorsel

Naar boven